Arbeidsrevalidatie van KrachtWerkt? Zo doen wij dat!

Wist je dat je bij KrachtWerkt terecht kan voor arbeidsrevalidatie? Wanneer jouw werknemer is uitgevallen door een ongeluk, ziekte of aandoening wil je natuurlijk dat hij zo goed mogelijk herstelt. Door het inzetten van arbeidsrevalidatie is de kans op een duurzaam herstel erg groot. Maar hoe pakken wij dat binnen KrachtWerkt aan? En waarom vinden wij dat belangrijk? Je leest het in deze blog!

1: Niet alleen de focus op een snelle terugkeer van jouw werknemer maar vooral ook een duurzame terugkeer!

Een snelle terugkeer van jouw werknemer klinkt heel aantrekkelijk wanneer dit überhaupt mogelijk is, maar je hebt er niet zoveel aan als je werknemer met diezelfde snelheid weer uitvalt. En deze keer wellicht zelfs nog langer doordat de klachten zijn verergerd. Wij richten ons daarom op een duurzaam herstel waarbij de werknemer zo optimaal mogelijk kan terugkeren. Daar hebben zowel jij als je werknemer veel meer aan!

2: Niet een standaard revalidatietraject maar een arbeids-revalidatietraject op maat

Elke situatie is anders. Daarom vinden wij het heel belangrijk om te kijken naar wat jouw werknemer nodig heeft om zo goed mogelijk te kunnen revalideren. Een revalidatietraject is bij KrachtWerkt daarom altijd maatwerk. Uiteraard bieden wij ook de mogelijkheid om losse modules in te zetten wanneer een compleet revalidatietraject niet noodzakelijk is. Met een losse module kan je op tijd schakelen ook wanneer jij het idee hebt dat je werknemer gaat uitvallen. Maar dit stemmen we uiteraard af op de werknemer en zijn situatie.

3: Niet kijken naar beperkingen, maar naar mogelijkheden

Wanneer een werknemer ziek is uitgevallen, is het in het begin heel moeilijk om voor zowel werkgever als werknemer de nieuwe situatie te begrijpen en te accepteren. Vaak zien wij dan ook dat de zieke werknemer een tijdje buitenspel komt te staan. Toch is het in deze situatie juist heel belangrijk om de werknemer (voor zover dat kan) bij het werk te blijven betrekken. Kijk dan ook naar wat nog wel kan en bouw van daaruit verder. Ook al zijn het kleine taken zoals: koffie halen voor collega’s of post controleren. Hierdoor is de stap om terug te keren naar werk veel kleiner en houd je werknemer binding met de organisatie en collega’s. Dat is zo belangrijk!

4: Multidisciplinaire arbeidsrevalidatie op één locatie

Wij bieden arbeidsrevalidatie aan vanuit Revalidatie Twente, waardoor wij multidisciplinaire revalidatietrajecten aan kunnen bieden onder één dak. Hierdoor zijn de lijntjes met diverse specialisten kort en kunnen wij snel schakelen. Hierdoor kunnen wij het meest optimale revalidatietraject aanbieden en hanteren wij geen wachtlijsten. Dat is voor zowel jou als werkgever als je werknemer erg prettig.

5: Meedenken in vergoedingen of het verhalen van kosten

Wij snappen dat er daarnaast ook nog een heleboel andere vragen op je afkomen. Bijvoorbeeld of een arbeidsrevalidatietraject voor jou vergoedt gaat worden en hoe je dit kan declareren bij een verzuimverzekeraar, of misschien wel op een andere manier bekostigt kan worden. Ook daarover kunnen wij jou adviseren. Is je werknemer uitgevallen door een ongeluk dat veroorzaakt is door een ander? Dan wordt het een letselschadetraject en kom je wellicht in aanmerking voor regres. Wij helpen je graag bij het onderzoeken van de mogelijkheden.

Neem contact op met KrachtWerkt

Heb jij een werknemer die ziek is uitgevallen en spreekt deze aanpak jou aan? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wie weet kunnen wij jou en je werknemer ook helpen.

Stel je vraag aan Marloes