Dit is wat onze arbodienstverlening uniek maakt

Blog arbodienstverlening

Als werkgever wil je er zeker van zijn dat jij je werknemers een veilige en gezonde werkplek biedt. En verzuim en uitval wil je daarbij voorkomen. Maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je werknemer ziek wordt of uitvalt om een andere reden. Dan wil je een arbodienstverlening die met je meedenkt en er is voor zowel de werkgever als de werknemer. Die alles tot in de puntjes voor je regelt. Die niet alleen de dienst uitvoert, maar volledige ondersteuning biedt bij het opstellen en uitvoeren van een arbeidsomstandigheden- en verzuimbeleid. Een arbodienstverlening die nét dat stapje extra zet. Die duurzaam herstel van de werknemer verkiest boven een snel herstel. En precies dat is nou onze stijl arbodienstverlening.

Onze arbodienstverlening is persoonlijk

Wanneer je te maken hebt met (dreigend of langdurig) verzuim en je met veel vragen zit, wil je uiteraard niet van het kastje naar de muur gestuurd worden. Dan wil je gehoord en geholpen worden. Doordat wij één vast contactpersoon aanstellen, die tijdens zoveel mogelijk fysieke contactmomenten gesprekken voert met zowel de werkgever als de werknemer, ontdekken wij eerder signalen van verzuim. Hierdoor kunnen wij direct actie ondernemen om erger te voorkomen en samen op zoek gaan naar duurzame oplossingen. Ook kunnen wij hierdoor direct inspelen op verdere wensen en behoeften van zowel de werkgever als de werknemer. Zo kunnen wij trainingen, workshops of andere preventieve maatregelen aanbieden, kunnen wij ingezet worden voor de arbeidsrevalidatie of ondersteuning bieden op het gebied van re-integratie. Maar ook voor juridisch advies kunnen werkgever en werknemer bij ons terecht. Kortom, wij denken van A tot Z mee bij diverse vraagstukken.

Wij leveren maatwerk

Onze specialisten hebben een juridische- of zorgachtergrond, waardoor wij veel kennis in huis hebben. Hierdoor kunnen wij werkgevers volledig ontzorgen en een arbodienstverlening op maat aanbieden. Wij kijken naar de wensen en behoeften van de werkgever en stemmen vervolgens onze diensten daarop af. Wij hebben korte lijntjes met specialisten als: ergotherapeuten, diëtisten, fysiotherapeuten, psychologen, bedrijfsartsen, revalidatieartsen en arbeidsdeskundigen. Hierdoor kunnen wij snel schakelen en actie ondernemen waar nodig. 

Minder verzuim en lagere kosten met onze arbodienstverlening

Wanneer er al sprake is van verzuim, kunnen wij worden ingeschakeld om dit terug te dringen. Maar ook wanneer iemand dreigt te verzuimen kunnen wij actie ondernemen om dit te voorkomen. Door preventief maatregelen te nemen, voorkom je verzuim en uiteindelijk ook de oplopende kosten die verzuim met zich meebrengt. Doordat wij tijdens individuele trajecten één op één gesprekken hebben met de werknemers, komt eventueel (dreigend) verzuim snel aan het licht. Wij kunnen hier direct op inspelen en maatregelen toepassen. Zo voeren wij onder andere preventief medisch onderzoek (PMO) uit. Hierdoor komen verzuimrisico’s ook snel naar voren en kan je hier als werkgever direct op inspelen om te voorkomen dat iemand daadwerkelijk verzuimt. Ook kunnen wij ingezet worden voor de ondersteuning en begeleiding bij re-integratietrajecten vanuit een spoor 0-, een spoor 1- of een spoor 2 traject. Ook hiervoor hebben wij de juiste specialisten in huis. 

Meer weten over onze stijl arbodienstverlening?

Is onze stijl arbodienstverlening ook jouw stijl? Neem dan gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij lichten graag in een persoonlijk gesprek toe wat onze stijl arbodienstverlening inhoudt. Wie weet kunnen wij ook wat voor jouw organisatie betekenen.

Stel je vraag aan Marloes