Preventie

Preventie door middel van gesprekken bij de psycholoog

Toen ik enige tijd geleden niet goed in mijn vel zat en ik aan de bel trok bij KrachtWerkt kon ik de volgende dag al terecht bij Esther. Ik ben er erg fijn en adequaat geholpen” aldus een cliënt van KrachtWerkt.

Ten eerste onderzocht Esther in deze case samen met de werknemer de mogelijke oorzaken van zijn klachten. Ook was er aandacht voor het accepteren van de ontstane situatie: soms is het moeilijk om in te zien dat het niet zo lekker gaat. Vervolgens is Esther samen met de werknemer aan de slag gegaan met het in kaart brengen van mogelijke oplossingen voor het verminderen van de klachten.

De werknemer kreeg enkele handvatten aangereikt waarmee hij direct actief aan de slag kon. Oefening baart kunst, want binnen een paar weken voelde hij zich al stukken beter. De frequentie van de gesprekken werd steeds verder afgebouwd totdat de werknemer er voldoende vertrouwen in had dat hij zelfstandig verder kon. Uiteindelijk zat hij weer lekker in zijn vel én in zijn werk. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ervaar jij op het werk of in je privésituatie klachten? En heb jij het idee dat gesprekken met de psycholoog hierbij van meerwaarde kunnen zijn? Vraag dan gerust eens naar de mogelijkheden. Wellicht kan Esther ook in jouw situatie iets betekenen.

Stel je vraag aan Marloes