Samen zijn wij KrachtWerkt

KrachtWerkt bestaat uit een team van juristen, ergotherapeuten, casemanagers en een psycholoog. Daarnaast werken wij veel samen met artsen, arbeidsdeskundigen, fysiotherapeuten, diëtisten en een personal trainer. Met onze ervaring vanuit de zorg in combinatie met onze juridische kennis, kunnen wij de werkgever en zijn werknemers bijstaan bij diverse vraagstukken op het gebied van arbeid, juridisch advies, re-integratie en preventie. Wij adviseren, ondersteunen en begeleiden de werkgever en zijn werknemers gedurende het gehele proces.

Visie

Door onze juridische en zorg expertise begeleiden wij medewerker en organisatie in duurzame gezondheid

Missie

KrachtWerkt voor de duurzame gezondheid van medewerker en organisatie

Waarvoor kan je bij ons terecht?

  • Ziekteverzuim verminderen en voorkomen
  • Re-integratie
  • Medische interventies
  • Verzuimbegeleiding
  • Juridische begeleiding
  • Arbeidsrevalidatie

Waarmee onderscheiden wij ons?

Wij voeren gesprekken met zowel de werkgever als de werknemer, waarbij wij één contactpersoon aanstellen die het vaste aanspreekpunt is tijdens zoveel mogelijk fysieke contactmomenten. Hierdoor kunnen wij signalen van verzuim, uitval of bijvoorbeeld een dreigend conflict sneller waarnemen en actie ondernemen om erger te voorkomen. Mocht er sprake zijn van (dreigend of langdurig) verzuim, dan denken wij direct mee en gaan op zoek naar duurzame oplossingen. Samen stellen wij een plan op om het verzuim terug te dringen, waardoor ook kosten bespaard zullen worden. Daarnaast kunnen wij eventueel trainingen en workshops geven en kan je ons inzetten voor andere preventieve maatregelen. Tevens kan de werkgever ons inschakelen voor de arbeidsrevalidatie en kunnen wij ondersteuning bieden op het gebied van re-integratie of juridische hulpverlening. Ook kunnen wij adviseren over eventuele subsidies die aangevraagd kunnen worden.

Waar staan wij voor?

Onze aandacht, jouw kracht is ons motto. Dit voeren wij ook door in onze kernwaarden:

Samen

Wij werken samen met de werkgever en zijn werknemers en hebben als doel om samen op zoek te gaan naar een duurzame oplossing. Ook proberen wij werkgever en werknemer hierin samen te brengen en de onderlinge communicatie (mocht dit nodig zijn) te verbeteren, waardoor het gehele proces efficiënter verloopt en eventuele signalen eerder opgemerkt kunnen worden. Tevens werken wij samen met diverse disciplines om het beste resultaat voor de werkgever en zijn werknemer te behalen. Zo kunnen wij onder andere een arbeidsdeskundige, een personal trainer, een diëtist en een fysiotherapeut inzetten mocht dit nodig zijn.

Aandacht

Wij hebben aandacht voor de werkgever en de werknemer en besteden aandacht aan de situatie die is ontstaan. Hierdoor kunnen wij een gedegen advies geven en op tijd actie ondernemen om tot een duurzame oplossing te komen.

Ontzorgen

Wij ontzorgen de werkgever en de werknemer door mee te denken in de ontstane situatie en hier een juist en betrouwbaar advies over geven en begeleiding bieden gedurende het gehele traject. Vervolgens zullen wij op tijd actie ondernemen en mocht dit nodig zijn hierbij de juiste disciplines inschakelen. Door de korte lijntjes die wij hebben binnen ons zorg- en juridische netwerk kunnen wij snel de juiste adviseurs inzetten om de werkgever en zijn werknemers te ondersteunen en te ontzorgen bij zijn vraagstukken op het gebied van arbeid, juridisch advies, re-integratie en preventie.

Maatwerk

Wij leveren altijd maatwerk en stemmen onze diensten af op de situatie en de wensen en behoeften van de opdrachtgever. Hierdoor kunnen wij de beste kwaliteit leveren en resultaatgericht te werk gaan.

Team

Jacqueline Meester

Jurist arbeid en sociale zekerheid

Ik ben Jacqueline Meester en ben als jurist werkzaam bij KrachtWerkt. Als jurist adviseer ik, vanuit een sociaal juridische achtergrond, werkgevers en werknemers op het gebied van arbeid en sociale zekerheid. Of het nu gaat om het opstellen of beoordelen van arbeidsovereenkomsten of vaststellingsovereenkomsten, advisering op het gebied van arbeidsre-integratie bij ziekte of het begeleiden van werknemers bij een WIA-traject, ik verdiep me in de specifieke (persoonlijke) situatie en zal de juridische dienstverlening op een zorgvuldige en betrokken wijze vormgeven. Vanwege de verschillende disciplines binnen KrachtWerkt zijn de lijntjes kort en kunnen we snel in actie komen. En door het complete aanbod van diensten kunnen we werkgevers en werknemers zoveel mogelijk ontzorgen.

Maarten Elferink

Jurist arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht

Ik ben Maarten Elferink. Ik ben binnen KrachtWerkt eindverantwoordelijk voor de juridische zaken. Ik heb een achtergrond binnen de sociale sector. Zo was ik jeugd- en wijkagent bij de politie en stond ik als jurist politiemedewerkers bij op het gebied van arbeid en re-integratiezaken. Mijn visie is om zo veel mogelijk te denken in praktische oplossingen. Mijn kennis van arbeidsrecht en bestuursrecht kan ik hierbij goed inzetten. Mijn specialismen zijn zaken waarbij arbeid en re-integratie een rol spelen. Je kan dan denken aan het begeleiden van werkgevers of werknemers tijdens het re-integratietraject, maar ook ontslagzaken die hiermee verband houden.

Esther Withaar

Psycholoog

Ik ben Esther Withaar en werkzaam als psycholoog bij KrachtWerkt, vanuit mijn universitaire opleiding psychologie heb ik kennis en ervaring opgedaan op het gebied van arbeid en gezondheid. Ik begeleid werknemers die psychische klachten ervaren zoals stress, burn-outklachten, angst of somberheid. Ik help ze snel grip te krijgen op deze klachten zodat ze zich niet ziek hoeven te melden of duurzaam kunnen re-integreren. In het kader van de poliklinische (arbeids)revalidatie behandel ik mensen met langdurige pijn of lichamelijke beperkingen. Gedurende een revalidatietraject ondersteun ik ze in de omgang met hun klachten, zodat ze hier minder last van hebben en zo duurzaam mogelijk kunnen terugkeren in hun werk of andere dagelijkse bezigheden. Daarnaast ontwikkel en verzorg ik in samenwerking met collega’s trainingen en workshops op het gebied van mentaal fit werken.

Tessie Beuvink

Casemanager verzuim/ re-integratie coach

Ik ben Tessie Beuvink. Ik ben werkzaam als casemanager verzuim/re-integratie coach, bij KrachtWerkt. Van origine heb ik een sociaal pedagogische achtergrond. Ik heb enkele jaren ervaring in de hulpverlening en de laatste jaren ook in trajectbegeleiding / jobcoaching. Daarnaast, middels opleidingen, de kennis rondom wet & regelgeving opgedaan. Vanuit deze ervaring kan ik de optimale begeleiding bieden op het gebied van preventie, verzuim en re-integratie. Door de multidisciplinaire mogelijkheden binnen KrachtWerkt, kan ik als casemanager snel de juiste zorg inzetten die nodig is om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Het is mijn uitdaging om de omstandigheden en situatie voor zowel werkgever als werknemer zo optimaal mogelijk te maken.

Rosanne Veld

Ergotherapeut / casemanager

Ik ben Rosanne Veld, in 2011 ben ik gestart met Kracht Ergotherapie. Ik wilde de zorg en het stuk arbeid met elkaar gaan verbinden door werknemers te begeleiden in opbouw van werkzaamheden tijdens ziekte. Door optimaal samen te gaan werken met Maarten Elferink is KrachtWerkt in 2018 ontstaan. Zorg en recht met elkaar verbinden zodat we de werkgever maar ook de werknemer optimaal kunnen begeleiden. Mijn achtergrond is ergotherapeut, ik heb mij gespecialiseerd binnen arbeid, management en letselschadetrajecten. Ik begeleid werkgevers bij preventie en verzuim en ik begeleid werknemers in arbeidsrevalidatietrajecten met een stuk wet- en regelgeving en opbouw in werkzaamheden. Binnen KrachtWerkt ben ik casemanager en een vast aanspreekpunt voor werkgevers.

Marloes de Jong

Office manager

Ik ben Marloes de Jong en ben office manager binnen KrachtWerkt. Ik ben vanaf de opstart betrokken bij KrachtWerkt, dus heb het bedrijf zien groeien tot wat het nu is. Ik ben met name verantwoordelijk voor de organisatorische en secretariële zaken en ben het eerste aanspreekpunt van het algemene telefoonnummer, dus met al je vragen kan je bij mij terecht.

Monique Heskamp

Marketing en Communicatieadviseur

Ik ben Monique Heskamp en ben verantwoordelijk voor alle online en offline uitingen binnen KrachtWerkt. Ik zorg ervoor dat de juiste informatie bij de juiste doelgroep terecht komt en dat werkgevers en hun werknemers weten waarvoor zij bij KrachtWerkt terecht kunnen. Daarnaast verdiep ik mij in onderwerpen waar de doelgroep zich veel mee bezighoudt en probeer dit door te voeren in blogs, nieuwsitems en andere online artikelen.

Daphne Nijhof

Casemanager/ Adviseur arbeid & gezondheid

Ik ben Daphne Nijhof en werk als casemanager / adviseur Arbeid & Gezondheid. Na het afronden van mijn hbo-opleiding ben ik mijn loopbaan gestart in het uitzendwezen als intercedent en accountspecialist. Mijn interesse voor de thema’s werk, ziekte, verzuim, re-integratie en inzetbaarheid is daar gewekt. Door als re-integratiespecialist werknemers te begeleiden in het vinden van ander werk als het eigen werk niet meer passend is, heb ik mij verder verdiept in de geldende wetgeving en processen. In 2018 heb ik de opleiding tot Casemanager (ROV) afgerond. Sinds datzelfde jaar werk ik als casemanager en begeleid ik werkgevers en werknemers bij verzuim en het voorkomen daarvan. In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat ik in mijn rol als extern adviseur van meerwaarde kan zijn door mijn kennis te combineren met een nuchtere en pragmatische aanpak. Door zowel werkgever als werknemer bij een lastige situatie inzicht te geven in kansen en mogelijkheden creëren we perspectief en duidelijkheid. Binnen KrachtWerkt houd ik me o.a. bezig met het begeleiden en voorkomen van verzuim, ben ik vast aanspreekpunt van mijn klanten en hun werknemers en geef ik partijen in inzicht in de (financiële) consequenties van verzuim.

Acelya Dogan

Junior jurist arbeidsrecht & sociale zekerheid

Ik ben Acelya Dogan en binnen KrachtWerkt ben ik werkzaam als jurist arbeidsrecht & sociale zekerheid. Met alle arbeidsrechtelijke vraagstukken kunnen zowel werkgevers als werknemers bij me terecht. Sociaal & laagdrempelig ga ik te werk en maak ik werkgevers & werknemers wegwijs in de wereld van deze twee prachtige rechtsgebieden. Hierbij streef ik altijd naar extra aandacht en service voor mijn cliënten, simpelweg omdat ik een passie heb voor mijn vak. Zo kan jij onder andere bij me terecht voor het opstellen en beoordelen van arbeidsovereenkomsten, vaststellingsovereenkomsten en overige documenten, het begeleiden van werknemers bij een WIA-traject en het meedenken in (uiteenlopende) arbeidsrechtelijke vraagstukken. Ik leg je graag uit welke rechten & plichten je hebt zodra je een uitkering ontvangt vanuit het UWV. Bovendien heb ik één keer in de week een (gratis) juridisch spreekuur waar je altijd welkom bent voor een eerste advies. Mocht jij je afvragen of ik kan helpen, schroom dan niet om contact op te nemen. Ik kijk ernaar uit om je van dienst te zijn.

Aukje Asma

Casemanager / Inzetbaarheidsadviseur

Ik ben Aukje Asma en werkzaam als casemanager en inzetbaarheidsadviseur bij KrachtWerkt. In 2003 heb ik mijn studie Oefentherapie Mensendieck afgerond en ben ik 4 jaar werkzaam geweest in een praktijk in Oldenzaal. Ik wilde mijn horizon verder verbreden en ben daarom hbo Psychologie gaan studeren. Na het afstuderen heb ik bij verschillende werkgevers ervaring opgedaan als hulpverlener, teamcoach, opleidingsadviseur en trainer. Van nature ben ik iemand die graag mensen begeleid in hun proces de beste versie van zichzelf te worden en met plezier hun werk te doen door hen te helpen ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze fysiek en mentaal aan kunnen. Vanuit mijn achtergrond kan ik zowel werkgevers als medewerkers adviseren op het gebied van vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en preventie van verzuim en medewerkers begeleiden in een verzuimtraject. Daarnaast verzorg ik verschillende trainingen en voer ik PMO’s uit.

Tess Jannink

Ergotherapeut en werkplekonderzoeker/adviseur

Ik ben Tess Jannink. Bij krachtWerkt ben ik werkzaam als ergotherapeut en werkplekonderzoek/adviseur. Als werkplekonderzoeker/adviseur geef ik advies aan werknemer en werkgever om verzuim ten gevolge van fysieke of mentale klachten te voorkomen. Ook kan ik advies geven wanneer er klachten aanwezig zijn tijdens het uitvoeren van arbeidswerkzaamheden. Dit kan zijn op een kantoor, in de productie, de bouw etc. Daarnaast geef ik samen met collega’s trainingen en workshops die gericht zijn op gezond werken, waarin de fysieke belasting, mentale belasting en ergonomie wordt behandeld.

Bailey

Beveiliger/bedrijfshond

Mijn naam is Bailey en ik ben sinds 2019 bij KrachtWerkt gekomen. Wanneer je binnenkomt zal ik je als eerste begroeten. Ik vind het namelijk heel gezellig als er mensen binnenkomen. Als je me rustig benadert mag je me best aaien hoor. Heel af en toe blaf ik, maar dat is om iedereen te vertellen dat je er bent. Verder slaap ik eigenlijk best veel. Dus ik heb best een leuke baan bij KrachtWerkt!

Stel je vraag aan Marloes