Samen zijn wij KrachtWerkt

KrachtWerkt bestaat uit een team van juristen, ergotherapeuten, casemanagers en een psycholoog. Daarnaast werken wij veel samen met artsen, arbeidsdeskundigen, fysiotherapeuten, diëtisten en een personal trainer. Met onze ervaring vanuit de zorg in combinatie met onze juridische kennis, kunnen wij de werkgever en zijn werknemers bijstaan bij diverse vraagstukken op het gebied van arbeid, juridisch advies, re-integratie en preventie. Wij adviseren, ondersteunen en begeleiden de werkgever en zijn werknemers gedurende het gehele proces.

Gecertificeerde arbodienstverlening

KrachtWerkt is een gecertificeerde arbodienst. Dit betekent dat wij voldoen aan de eisen die worden gesteld vanuit de ISO 9001:2015 op het gebied van kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging.

Visie

Door onze betrokkenheid, expertise en aandacht voor jouw werknemers en organisatie, bieden wij met onze arbozorg de juiste begeleiding in duurzame gezondheid.

Missie

KrachtWerkt voor de duurzame gezondheid van jouw werknemers en organisatie

Waarvoor kan je bij ons terecht?

  • Ziekteverzuim verminderen en voorkomen
  • Re-integratie
  • Medische interventies
  • Verzuimbegeleiding
  • Juridische begeleiding
  • Arbeidsrevalidatie

Waarmee onderscheiden wij ons?

Wij voeren gesprekken met zowel de werkgever als de werknemer, waarbij wij één contactpersoon aanstellen die het vaste aanspreekpunt is tijdens zoveel mogelijk fysieke contactmomenten. Hierdoor kunnen wij signalen van verzuim, uitval of bijvoorbeeld een dreigend conflict sneller waarnemen en actie ondernemen om erger te voorkomen. Mocht er sprake zijn van (dreigend of langdurig) verzuim, dan denken wij direct mee en gaan op zoek naar duurzame oplossingen. Samen stellen wij een plan op om het verzuim terug te dringen, waardoor ook kosten bespaard zullen worden. Daarnaast kunnen wij eventueel trainingen en workshops geven en kan je ons inzetten voor andere preventieve maatregelen. Tevens kan de werkgever ons inschakelen voor de arbeidsrevalidatie en kunnen wij ondersteuning bieden op het gebied van re-integratie of juridische hulpverlening. Ook kunnen wij adviseren over eventuele subsidies die aangevraagd kunnen worden.

Waar staan wij voor?

Minder verzuim & meer werkgeluk is ons motto. Dit voeren wij ook door in onze kernwaarden:

Samen

Wij werken samen met de werkgever en zijn werknemers en hebben als doel om samen op zoek te gaan naar een duurzame oplossing. Ook proberen wij werkgever en werknemer hierin samen te brengen en de onderlinge communicatie (mocht dit nodig zijn) te verbeteren, waardoor het gehele proces efficiënter verloopt en eventuele signalen eerder opgemerkt kunnen worden. Tevens werken wij samen met diverse disciplines om het beste resultaat voor de werkgever en zijn werknemer te behalen. Zo kunnen wij onder andere een arbeidsdeskundige, een personal trainer, een diëtist en een fysiotherapeut inzetten mocht dit nodig zijn.

Aandacht

Wij hebben aandacht voor de werkgever en de werknemer en besteden aandacht aan de situatie die is ontstaan. Hierdoor kunnen wij een gedegen advies geven en op tijd actie ondernemen om tot een duurzame oplossing te komen.

Ontzorgen

Wij ontzorgen de werkgever en de werknemer door mee te denken in de ontstane situatie en hier een juist en betrouwbaar advies over geven en begeleiding bieden gedurende het gehele traject. Vervolgens zullen wij op tijd actie ondernemen en mocht dit nodig zijn hierbij de juiste disciplines inschakelen. Door de korte lijntjes die wij hebben binnen ons zorg- en juridische netwerk kunnen wij snel de juiste adviseurs inzetten om de werkgever en zijn werknemers te ondersteunen en te ontzorgen bij zijn vraagstukken op het gebied van arbeid, juridisch advies, re-integratie en preventie.

Maatwerk

Wij leveren altijd maatwerk en stemmen onze diensten af op de situatie en de wensen en behoeften van de opdrachtgever. Hierdoor kunnen wij de beste kwaliteit leveren en resultaatgericht te werk gaan.

Wil jij ons team versterken?

Wij zijn op zoek naar een stafarts en praktijkondersteuner bedrijfsarts voor onze arbodienstverlening. Klik op de vacature voor stafarts en klik hier voor de vacature voor praktijkondersteuner bedrijfsarts en hier voor de vacature casemanager verzuim Wie weet word jij wel onze nieuwe collega!

Team

Tessie Beuvink

Casemanager verzuim/ re-integratie coach

Ik ben Tessie Beuvink. Ik ben werkzaam als casemanager verzuim/re-integratie coach, bij KrachtWerkt. Van origine heb ik een sociaal pedagogische achtergrond. Ik heb enkele jaren ervaring in de hulpverlening en de laatste jaren ook in trajectbegeleiding / jobcoaching. Daarnaast, middels opleidingen, de kennis rondom wet & regelgeving opgedaan. Vanuit deze ervaring kan ik de optimale begeleiding bieden op het gebied van preventie, verzuim en re-integratie. Door de multidisciplinaire mogelijkheden binnen KrachtWerkt, kan ik als casemanager snel de juiste zorg inzetten die nodig is om het proces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Het is mijn uitdaging om de omstandigheden en situatie voor zowel werkgever als werknemer zo optimaal mogelijk te maken.

Rosanne Veld

Ergotherapeut / casemanager

Ik ben Rosanne Veld, in 2011 ben ik gestart met Kracht Ergotherapie. Ik wilde de zorg en het stuk arbeid met elkaar gaan verbinden door werknemers te begeleiden in opbouw van werkzaamheden tijdens ziekte. Door optimaal samen te gaan werken met Maarten Elferink is KrachtWerkt in 2018 ontstaan. Zorg en recht met elkaar verbinden zodat we de werkgever maar ook de werknemer optimaal kunnen begeleiden. Mijn achtergrond is ergotherapeut, ik heb mij gespecialiseerd binnen arbeid, management en letselschadetrajecten. Ik begeleid werkgevers bij preventie en verzuim en ik begeleid werknemers in arbeidsrevalidatietrajecten met een stuk wet- en regelgeving en opbouw in werkzaamheden. Binnen KrachtWerkt ben ik casemanager en een vast aanspreekpunt voor werkgevers.

Marloes de Jong

Office manager

Ik ben Marloes de Jong en ben office manager binnen KrachtWerkt. Ik ben vanaf de opstart betrokken bij KrachtWerkt, dus heb het bedrijf zien groeien tot wat het nu is. Ik ben met name verantwoordelijk voor de organisatorische en secretariële zaken en ben het eerste aanspreekpunt van het algemene telefoonnummer, dus met al je vragen kan je bij mij terecht.

Monique Heskamp

Marketing en Communicatieadviseur

Ik ben Monique Heskamp en ben verantwoordelijk voor alle online en offline uitingen binnen KrachtWerkt. Ik zorg ervoor dat de juiste informatie bij de juiste doelgroep terecht komt en dat werkgevers en hun werknemers weten waarvoor zij bij KrachtWerkt terecht kunnen. Daarnaast verdiep ik mij in onderwerpen waar de doelgroep zich veel mee bezighoudt en probeer dit door te voeren in blogs, nieuwsitems en andere online artikelen.

Daphne Nijhof

Arbeidsdeskundige / casemanager verzuim

Ik ben Daphne Nijhof en werk als arbeidsdeskundige / casemanager verzuim. Na het afronden van mijn hbo-opleiding ben ik mijn loopbaan gestart in het uitzendwezen als intercedent en accountspecialist. Mijn interesse voor de thema’s werk, ziekte, verzuim, re-integratie en inzetbaarheid is daar gewekt. Door als re-integratiespecialist werknemers te begeleiden in het vinden van ander werk als het eigen werk niet meer passend is, heb ik mij verder verdiept in de geldende wetgeving en processen. In 2018 heb ik de opleiding tot Casemanager (ROV) afgerond. Sinds datzelfde jaar werk ik als casemanager en begeleid ik werkgevers en werknemers bij verzuim en het voorkomen daarvan. In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat ik in mijn rol als extern adviseur van meerwaarde kan zijn door mijn kennis te combineren met een nuchtere en pragmatische aanpak. Door zowel werkgever als werknemer bij een lastige situatie inzicht te geven in kansen en mogelijkheden creëren we perspectief en duidelijkheid. Binnen KrachtWerkt houd ik me o.a. bezig met het begeleiden en voorkomen van verzuim, ben ik vast aanspreekpunt van mijn klanten en hun werknemers en geef ik partijen in inzicht in de (financiële) consequenties van verzuim.

Aukje Asma

Casemanager / Inzetbaarheidsadviseur

Ik ben Aukje Asma en werkzaam als casemanager en inzetbaarheidsadviseur bij KrachtWerkt. In 2003 heb ik mijn studie Oefentherapie Mensendieck afgerond en ben ik 4 jaar werkzaam geweest in een praktijk in Oldenzaal. Ik wilde mijn horizon verder verbreden en ben daarom hbo Psychologie gaan studeren. Na het afstuderen heb ik bij verschillende werkgevers ervaring opgedaan als hulpverlener, teamcoach, opleidingsadviseur en trainer. Van nature ben ik iemand die graag mensen begeleid in hun proces de beste versie van zichzelf te worden en met plezier hun werk te doen door hen te helpen ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze fysiek en mentaal aan kunnen. Vanuit mijn achtergrond kan ik zowel werkgevers als medewerkers adviseren op het gebied van vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en preventie van verzuim en medewerkers begeleiden in een verzuimtraject. Daarnaast verzorg ik verschillende trainingen en voer ik PMO’s uit.

Esther Withaar

Psycholoog

Ik ben Esther Withaar en werkzaam als psycholoog bij KrachtWerkt, vanuit mijn universitaire opleiding psychologie heb ik kennis en ervaring opgedaan op het gebied van arbeid en gezondheid. Ik begeleid werknemers die psychische klachten ervaren zoals stress, burn-outklachten, angst of somberheid. Ik help ze snel grip te krijgen op deze klachten zodat ze zich niet ziek hoeven te melden of duurzaam kunnen re-integreren. In het kader van de poliklinische (arbeids)revalidatie behandel ik mensen met langdurige pijn of lichamelijke beperkingen. Gedurende een revalidatietraject ondersteun ik ze in de omgang met hun klachten, zodat ze hier minder last van hebben en zo duurzaam mogelijk kunnen terugkeren in hun werk of andere dagelijkse bezigheden. Daarnaast ontwikkel en verzorg ik in samenwerking met collega’s trainingen en workshops op het gebied van mentaal fit werken.

Kirsten Sanders

Verpleegkundige /casemanager

Ik ben Kirsten Sanders. Bij KrachtWerkt ben ik werkzaam als verpleegkundige en casemanager. Ik breng een achtergrond in de verpleegkunde met mij mee, samen met mijn ervaring als ondernemer in de supermarkt wereld. Als verpleegkundige werk ik onder taakdelegatie van de bedrijfsarts. Mijn passie ligt in het bevorderen van een veilige en gezonde werkomgeving, het voorkomen van gezondheidsproblemen op het werk en het ondersteunen van medewerkers bij hun herstel. Daarnaast haal ik veel energie uit het ondersteunen van werkgevers in het verzuimproces. Naast het begeleiden van werknemers en werkgevers voer ik PMO’s uit.

Anouk van den Berg

Casemanager verzuim

Ik ben Anouk van den Berg en werkzaam als casemanager verzuim bij KrachtWerkt. Een aantal jaren geleden besloot ik het roer om te gooien en mijn leven een nieuwe richting te geven. Met een sterk verlangen om meer uit mijzelf en anderen te halen ben ik de opleiding Human Resource en Regie op verzuim gaan volgen. Na een aantal jaar op een Hr. afdeling te hebben gewerkt waar ik veel ervaring heb opgedaan, werd het tijd om weer een stap te gaan maken en te gaan doen waar mijn passie ligt. Verdergaan in het verzuim. Bij KrachtWerkt krijg ik energie van het persoonlijke contact en het ontzorgen van de werknemer en werkgever. Met een vleugje Twentse nuchterheid en een heldere aanpak streef ik ernaar om werknemers en werkgevers samen, het soms ‘hobbelige’ traject van verzuim te doorlopen naar ieders tevredenheid.

Irene Rikmanspoel

Casemanager preventie/adviseur

Binnen KrachtWerkt ben ik werkzaam als casemanager-preventie/adviseur. Ik ben jaren werkzaam geweest als fysiotherapeut en bedrijfsfysiotherapeut en heb daar ervaring opgedaan in het begeleiden/re-integreren van medewerkers en was daarnaast ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van werkplekonderzoeken. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan als trajectbegeleider binnen het sociale domein en het begeleiden van UWV-trajecten. Wat ik binnen KrachtWerkt erg fijn vind is de samenwerking met meerdere disciplines. Samen streven we ernaar dat op alle niveaus begeleiding wordt geboden om de belastbaarheid van de deelnemer te vergroten, te behouden en inzichten te geven.

Boudewijn Bruggeling

Bedrijfsarts

Mijn naam is Boudewijn Bruggeling en ik ben werkzaam als bedrijfsarts voor KrachtWerkt. Wat doe ik als bedrijfsarts voor jou? Als werknemer wil je graag gezonde en veilige arbeidsomstandigheden. Je wil immers niet ziek worden door werk. Word je ziek, dan wil je graag zo snel mogelijk van je klachten af en weer aan de slag. Bij een zorgvuldige terugkeer naar (gezond) werk kan de bedrijfsarts je helpen, als dé arts die weet wat 'gezond werken' is. Want de bedrijfsarts is er vooral om jouw gezondheid, in relatie tot jouw werk, te beschermen, te bewaken en te bevorderen. Je krijgt een objectief en onafhankelijk advies. Verder werk ik samen aan preventieve medische onderzoeken, en het verbeteren van arbeidsomstandigheden. Als bedrijfsarts verwijs ik en werk ik samen met vele disciplines, zoals fysiotherapeuten, huisartsen, psychologen en medisch specialisten.

Fred Kersbergen

Bedrijfsarts

Mijn naam is Fred Kersbergen en ik ben sinds eind 2022 werkzaam als bedrijfsarts voor KrachtWerkt. In Amsterdam studeerde ik geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Aansluitend werkte ik vanaf 1983 bij de toenmalige GMD en rondde in 1990 de opleiding tot registratie als verzekeringsgeneeskundige af. In 1992 stapte ik over naar de interne arbodienst van het GAK. Vanaf 1999 ben ik geregistreerd als bedrijfsarts. Vanaf 2000 werkte ik tot 2008 tevens partieel als leidinggevende en coachte de collega’s bij de uitvoering van hun taak. Mijn kernwaarden: samenwerken, stimuleren, doelgericht, integer, luisteren, teamplayer, creatief. Het werken met mensen en hen stimuleren om hun verantwoordelijkheid op te pakken bij het weer grip krijgen op de dingen die in hun leven gebeuren, is een van de drivers in mijn werk als bedrijfsarts. Het ondersteunen van de werkgever/leidinggevenden om in de interactie met de werknemers het gedragsmodel goed tot uitvoer te laten komen is de andere belangrijke driver. Een goede samenwerking met de werkgever leidt ertoe dat de betreffende werknemer zich (weer) happy voelt in zijn werk. Voor de werkgever levert dit een gemotiveerde werknemer op die optimaal presteert. Samen kunnen we zo werken aan een organisatie met gemotiveerde en gezonde werknemers waar het leuk is om te werken.

Thea Kalteren

Bedrijfsarts

Mijn naam is: Thea Kalteren en ik ben werkzaam als bedrijfsarts bij KrachtWerkt. In 1987 heb ik mijn geneeskunde studie aan de VU te Amsterdam afgerond. Aansluitend werkte ik kortdurend in de tropen als algemeen arts. Ik ben van 1988 tot 1996 als verzekeringsarts werkzaam geweest bij het toenmalige GAK. In die periode heb ik de basis van de sociale wetgeving goed geleerd waar ik tot heden veel profijt van heb. In 1996 heb ik de overstap naar de bedrijfsgeneeskunde gemaakt. Ik heb de opleiding bedrijfsgeneeskunde gedaan en ben vanaf 1999 geregistreerd bedrijfsarts. Ik doe mijn werk met veel plezier. Werken met mensen blijft mij boeien en is altijd weer een uitdaging. De centrale vraag die ik me stel als de medewerker bij me op het (preventieve) spreekuur komt is: wat is de reden van de aangegeven klachten /deze ziekmelding. Waarom kan iemand zijn /haar werk, al dan niet aangepast, nu niet meer doen. Speelt er meer? Welke (hulp)vraag wordt er bij me neergelegd. Betreft het alleen het werk of speelt er ook iets privé. Wat kan ik daarin betekenen? Er is vaak sprake van een samenloop. Om dit op te lossen moet alles wat hierop van invloed kan zijn, helder worden. Ook de visie van de werkgever speelt daarin een rol. Indien noodzakelijk zal ik meedenken en adviseren in een passende interventie om herstel te bevorderen. En zo werken we met elkaar toe naar een actieve geslaagde re-integratie met als doel dat de medewerker, weer gezond en stabiel terug kan keren naar het werk. Dit is een proces en uit ervaring heb ik geleerd dat als de wil er is van alle betrokken partijen, dat er altijd een oplossing komt

Stel je vraag aan Marloes