Verzuimpreventie in 2023 aanpakken binnen jouw organisatie?

Het jaar 2023 is al een tijdje van start en waarschijnlijk ben je samen met het team volop bezig met de doelen voor het nieuwe jaar. Staat verzuimpreventie ook in 2023 bij jou hoog op de agenda? Denk dan ook eens aan Arbozorg van KrachtWerkt. Vanuit onze Arbozorg kunnen wij jou en jouw werknemers helpen met het behalen van de gestelde doelen voor dit jaar. Rosanne Veld, oprichtster van KrachtWerkt, legt in deze blog uit wat Arbozorg onze stijl is.

Arbozorg onze stijl?

Rosanne: “Dat klopt! Arbozorg, de naam zegt het al, is meer dan een arbodienst. Wij gaan net een stapje verder dan een reguliere arbodienstverlener en ontzorgen organisaties van A tot Z. Van op maat gemaakte preventieve oplossingen, tot het terugdringen van verzuim of de complete ondersteuning bij re-integratie en het bieden van nazorg. Door onze kennis en ervaring die onze specialisten hebben opgedaan in de zorg kunnen wij ook echt gedegen advies geven. Onze casemanagers Daphne, Tessie en Aukje komen bij jou over de vloer en gaan met jou en je werknemers in gesprek. Hierdoor signaleren zij ook situaties of omstandigheden die jouzelf misschien nog helemaal niet zijn opgevallen, of waar je nog niet over na hebt gedacht. Dit zijn ook situaties of omstandigheden die in de toekomst zouden kunnen leiden tot verzuim. Door hier tijdig actie op te ondernemen, voorkom je dit.

Arbodienst die meedenkt bij verzuimpreventie

Met welk stadium van verzuim je ook te maken hebt, wij kunnen hierin adviseren en begeleiden. Dat doen wij op onze manier en dat is vaak maatwerk. Want geen enkele situatie is hetzelfde. Daarom kijken wij naar waar heb jij met jouw organisatie behoefte aan en hoe kunnen wij jou daarin ondersteunen?

Arbozorg en onze specialisten

Zo kunnen wij Daphne inzetten als casemanager en arbeidscoach wanneer jouw zieke werknemer bijvoorbeeld vastloopt tijdens het re-integratieproces en jij als werkgever ook de mogelijkheden even niet meer ziet. Zij is een kei in praktische oplossingen vinden en maakt lastige situaties meer inzichtelijk en begrijpelijk. Ook kan zij inzicht geven in de (financiële) consequenties van verzuim en wijst werkgevers en werknemers op de mogelijkheden die er zijn.

Wanneer jij je het komende jaar echt wilt richten op verzuim voorkomen of aanpakken binnen jouw organisatie, dan kunnen wij onze casemanager Aukje inzetten. Zij is gespecialiseerd in het voorkomen van verzuim. Door haar creatieve en tegelijkertijd praktische werkwijze maakt zij preventieve oplossingen functioneel en handzaam. Aukje geeft diverse trainingen op het gebied van gezondheid, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en werkgeluk. Ook zetten wij haar in voor het uitvoeren van PMO’s, waarmee je problemen op het gebied van vitaliteit en gezondheid op tijd signaleert.

En wil jij zeker weten dat jij jouw werknemers een gezonde werkplek biedt zodat zij niet uitvallen door klachten? Dan beschikken wij ook over een werkplekadviseur, namelijk Tess. Door haar achtergrond als ergotherapeut weet zij precies waar een ergonomische werkplek aan moet voldoen. Tess geeft makkelijk toepasbare tips waarmee jij direct aan de slag kunt.

Ook Tessie kan ingezet worden als casemanager verzuim en/of re-integratiecoach en denkt mee op het gebied van re-integratie en verzuim. Is jouw werknemer uitgevallen en wil jij advies of ondersteuning bij een Eerste- of Tweede spoortraject? Dan denkt Tessie graag met je mee.

Verzuimpreventie aanpakken met KrachtWerkt?

Is Arbozorg onze stijl ook jouw stijl en wil jij samen met ons verzuimpreventie aanpakken? Neem dan gerust eens contact met mij op! Ik denk graag met je mee en zorg dat de juiste specialist ingezet wordt binnen jouw organisatie zodat we samen effectief aan de slag kunnen.

Stel je vraag aan Marloes