Whk-beschikking controleren kan je geld besparen

Eind november/ begin december ontvangt iedere werkgever (met uitzondering van de eigenrisicodragers) van de Belastingdienst de brief ”Premiebeschikking Whk”(Werkhervattingskas). Hierin staat wat je het komende jaar moet gaan betalen voor de Whk-premie. Maar let goed op, want het kan zomaar zijn dat deze beschikking niet klopt. Wil je zeker weten dat jij niet onnodig te veel premie betaalt? Dan is het raadzaam om de beschikking op tijd te (laten) controleren. 

De Whk-beschikking heeft o.a. betrekking op de uitkeringen van (ex-)werknemers die ziek uit dienst zijn gegaan en in de Ziektewet en/of in de WGA terecht zijn  gekomen.  Deze uitkeringen worden aan jou als werkgever toegerekend middels de jaarlijkse Whk-premie

Voor wie is controle zinvol? 

Voor elke werkgever die in 2020 een loonsom had van meer dan  €882.500.- (25 werknemers x het gemiddeld premieplichtig loon van €35.300,-)

Waarom de Whk -beschikking (laten) controleren?

Uitkeringen worden helaas regelmatig onjuist aan werkgevers toegerekend. Om er zeker van te zijn dat jouw Whk-beschikking klopt,  is het raadzaam  om dit te (laten) controleren, zodat je niet onnodig teveel betaalt. 

Bij een foute toerekening is het zinvol om snel bezwaar te maken. 

Naast de controle van de toegerekende bedragen is het ook goed om grip te houden op de lopende dossiers. Hierbij is het van belang om steeds te bekijken of de toegerekende uitkeringen eventueel verlaagd kunnen worden, bijvoorbeeld door het aanvragen van een herbeoordeling bij het UWV. 

KrachtWerkt kan jouw Whk-beschikking controleren

Wij begrijpen dat de beschikking in één van de drukste periodes van het jaar op de mat valt en dat je eigenlijk nog helemaal niet bezig bent met de premiekosten van volgend jaar. Daarom kijken wij graag met jou mee om te controleren of jouw beschikking klopt. Het is daarbij wel van belang om tijdig actie te ondernemen vanwege de bezwaartermijn. Daarbij werken wij op basis van no cure, no pay. Zo weet jij zeker dat je niet onnodig veel kosten betaalt en kan jij je bezighouden met de leuke dingen die er in december aan gaan komen.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Dan bespreken wij graag samen met jou de mogelijkheden.

Stel je vraag aan Marloes