Letselschade opgelopen, wat nu!?

Ben jij betrokken geweest bij een ongeval waarbij je letselschade hebt opgelopen? Dan komt er waarschijnlijk enorm veel op je af. Zowel fysiek als mentaal kan de impact erg groot zijn. En dan komt er ook nog de financiële klap. Werken lukt op dit moment niet en de financiële schade die door het ongeluk is opgelopen kan ook flink in de papieren lopen. Waar moet je toch beginnen? Wij leggen je uit wat KrachtWerkt in deze situatie voor jou en eventueel jouw werkgever kan betekenen.

Revalidatie en letselschade

De eerste en belangrijkste stap is dat jij er weer bovenop komt. Dat kan door middel van een revalidatietraject waarin je met diverse specialisten aan het werk gaat om stap voor stap jouw revalidatiedoelen te behalen. Binnen ons poliklinische revalidatiecentrum kunnen wij jou een revalidatietraject op maat bieden, waarbij alle specialisten samenwerken onder één dak.

Vergoeding revalidatie

Wanneer jij letselschade hebt opgelopen dat is veroorzaakt door een ander, is de kans groot dat jij de schade kan verhalen op diegene. Ook de kosten voor het revalidatietraject behoren hiertoe. Mocht dit niet het geval zijn, dan is er ook nog een mogelijkheid dat je werkgever dit wil financieren. Wij zullen een duidelijke offerte opstellen die de werkgever kan indienen bij de verzuimverzekeraar.

Schade verhalen op veroorzakende partij

Wil jij weten of jij recht hebt op schadevergoeding? Wij ondersteunen graag bij het verhalen van de financiële schade bij de veroorzakende partij. Heeft het ongeval al eerder plaatsgevonden? Tot 5 jaar kan je een schadevergoeding indienen. Na deze 5 jaar is de letselschadezaak verjaard.

Regres voor werkgevers

Ben jij door het ongeluk (tijdelijk) arbeidsongeschikt geraakt en is dit veroorzaakt door een ander? Dan heeft je werkgever ook kosten gemaakt. Denk aan de kosten voor re-integratie of loondoorbetaling. Zijn deze kosten direct te wijden aan het letsel dat jij hebt opgelopen door het ongeval en veroorzaakt door een andere partij? Dan heeft de werkgever regresrecht en kan hij het nettoloon en de re-integratiekosten verhalen op de partij die aansprakelijk is. Ook hiervoor kunnen wij ingezet worden.

Meer informatie over revalideren bij letselschade

Wil je graag meer informatie over welke mogelijkheden er zijn voor revalideren vanuit KrachtWerkt? Neem gerust contact met ons op. Wij lichten het graag tijdens een vrijblijvend gesprek toe.

Stel je vraag aan Marloes